2011
12.04

Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Готова е картата с проекто-велосипедната мрежа на град Русе

 

Малко предистория…

В рамките на Приоритет 1 “Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Операция 1.5 “Устойчив градски транспорт” по Оперативна програма “Регионално развитие” е предвидено изпълнението на проекти за модернизиране на градския транспорт на петте големи града в България: Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе и Плевен.

След първоначално проваляне на конкурса за предпроектно проучване на гр. Русе, през 2011г. най-накрая бе избран нов консултант – “Инфрапроект Консулт” ЕООД. Като подизпълнител, на софийското сдружение Велоеволюция бе възложен анализ и изготвяне на план за цялостна мрежа от велосипедни алеи. Сдружение Вело-Русе подпомогна експертите от столичната организация в осъществяването на тяхната задача.

Повече информация за проекта “Устойчив градски транспорт” в Русе може  да намерите на сайта на ОПРР , както и  в медиите ето тук, тук и тук, както и на сайта на Община Русе.

Обещанието!

Както ви бяхме обещали още на септемврийското велошествие, публикуваме на страницата на нашето сдружение изготвената карта за публично ползване. След изпробване на различни варианти преценихме, че най-лесен и удобен за разглеждане би бил форматът на популярните вече онлайн Гугъл Карти. Картата може да бъде изтеглена и разглеждана и в приложението Гугъл Земя. Повече подробности може да намерите на тази страница в секцията “документи”.

Кога ще има велоалеи?

От всички нас зависи :)! За да ускорим случването на тази обща мечта, трябва явно да покажем, че изграждането на велосипедна инфраструктура е приоритетно. Следващите няколко стъпки са един лесен начин за включване на всеки, който желае да помогне:

  1. Разгледайте предложената карта.
  2. Попълнете онлайн анкетата “С велосипед в Русе”.
  3. Коментирайте в нашия форум предложените на картата велосипедни алеи.
  4. Следете сайта ни и се включете в организираните от нас обществени обсъждания.

Благодарности!

Сдружение Вело-Русе изказва най-сърдечната и най-признателна благодарност към сдружение Велоеволюция за предоставянето на резултата от това предварително проучване!

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: