2013
09.18

Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Три велосипедни събития

за Европейската седмица на мобилността

(ECM) 2013 в Русе

 

  • 18.09. (сряда) от 16:00 до 18:00 – съвместна акция с КАТ Русе на ул. Александровска – “Безопасно придвижване с велосипед в Русе”

  • 21.09. (събота) от 10:00 пред Пантеона, велошествие с ВМРО-Русе по повод 138 години от подвига на Червеноводската въстаническа чета

  • 22.09. (неделя) от 11:30 пред Съда, традиционно градско велосипедно шествие за Световен ден без автомобили и Деня на Българската независимост.

Във връзка с честването на ECM, сдружение Вело-Русе организира 3 велосипедни събития. “Тази година Община Русе не участва официално в ЕСМ, което не приляга на град кандидат за Европейска столица на културата. Затова сметнахме за необходимо да дадем нашия принос в честването на международния фестивал с три събития в нашия град тази седмица” каза Кольо Пазарджиев председател на сдружение Вело-Русе.

Сряда – акция “Безопасно придвижване с велосипед в Русе”

На 18.09.(сряда) от 16:00 до 18:00 сдружение Вело-Русе съвместно с КАТ организират акция “Безопасно придвижване с велосипед в Русе”. Изявления за медиите от КАТ ще бъдат правени в 17:00 на мястото на акцията.

На кръстовището на ул. “Майор Узунов” с ул “Александровска”  служителите на реда ще правят проверка за изправността на возилата на велосипедистите и ще следят за спазването на правилата за движение. Представители на Вело-Русе ще раздават информационна брошура за безопасно придвижване с велосипед в града, както и начини за избягване на най-честите конфликти между велосипедисти и шофьори на автомобили.

Съвместната акция е част от кампания на велосдружения в България и МВР и се провежда едновременно в 6 града – София (Велоеволюция), Варна (Велоклуб Устрем), Бургас (Ново Бъдеще), Благоевград (Велоклуб Благоевград), Русе (Вело-Русе), Пловдив (Енергийна агенция Пловдив).

 

Събота – “Велопоход до Червена вода”

На 21.09.2013 от 10:00 пред Пантеона на възрожденците ще потегли велошествие по повод 138 години от подвига на Червеноводската въстаническа чета. И тази година сдружение Вело-Русе и ВМРО-Русе приканват всички велосипедисти да се включат в традиционното събитие.

Неделя – велошествие за “Европейски ден без автомобили 22.09.2013”

На 22.09.2013 от 11:30 часа пред сградата на съда, ще потегли традиционното градско шествие организирано от Вело-Русе по двойния повод – Деня на Българската независимост и Европейски ден без автомобили. Шествието ще мине по маршрут ул. Александровска – Парк на Младежта – ул. Тулча – кръстовище Олимп – бул. Липник – бул Генерал Скобелев – ул. Борисова  – финал пред сградата на Община Русе.

 

 

 

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: