Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Уважаеми Г-н Пазарджиев,
Отговарям ви на поставените въпроси по реда им :

 • 1. Какъв минимален процент от годишния бюджет на Община Русе смятате, че трябва да се отделя за изграждане и поддръжка на велосипедна инфраструктура?

Смятам че трябва да се изразходват поне 10 % от предвидените пари за транспортна инфраструктура.

 • 2. Ще осигурите ли публикуването на протоколите от съвещанията на комисиите към Общинския съвет в Русе на неговата Интернет страница, каквато е практиката на МС и комисиите в Народното събрание?

Да ще осигурявам не само тези протоколи, но и всички в които няма конфиденциална информация.

 • 3. Какви действия и в какви срокове бихте предприели, за да се поставят велосипедни стоянки пред всички административни учредения и училища на територията на община Русе?

Ще бъдат поставени вело стоянки до края на месец Септември 2012 година пред учрежденията.

 • 4. Бихте ли стимулирали и как използването на велосипеда като транспортно средство сред общинските служители?

Придвижването до работа е въпрос на личен избор и на семейна организация, превоз на деца и т.н./, но бихме измислили стимул и най вече удобства с оглед на трудното паркиране на автомобили.

 • 5. Ще актуализирате ли и в какви срокове нормативните документи необходими за развитието на велосипедната инфраструктура в Русе, каквито са общия устройствен план (ОУП),  генерален план за организация на движението в Русе (ГПОД),  план на комуникационно-транспортната система, наредби на общинския съвет и др.?

Този план в момента трябва да е на някакъв етап. Смятам, че той е твърде важен за да се претупа за два месеца. Затова мисля, че предварителният план трябва да се обсъди с обществеността на русенска община и евентуално до година и половина да се приеме окончателно.

 • 6. Какви мерки за безопасност на велосипедистите на пътя (включително и на децата) смятате, че са необходими и могат да бъдат взети в град Русе.

Мерките ще бъдат взети, включително и за децата в плана по точка 5.

 • 7. Какво е становището Ви за идеята за изграждане на големи паркинги за МПС извън централната част на Русе, каквато е практиката в различни европейски градове ?

Моето мнение, е че трябва да има големи паркинги извън центъра, но да има и големи подземни паркинги в централната част, над които да няма надземен паркинг. Това са скъпи и трудни съоръжения е ще отнемат много години, но може да се планират и започнат още следващите години.

 • 8. Бихте ли се ангажирали и в какви срокове с разширяване на зоната свободна от автомобилно движение в централната част на града?

Не мога да се ангажирам, без да чуя мнението на професионалистите в областта и общественото мнение.

 • 9. Бихте ли допуснали велосипедистите да минават с ниска, съобразена с пешеходците скорост по затворените в момента за движение пешеходни части от центъра?

През определено време на деня, да, но през натоварените часове е добре да се тикат през централната част.

 • 10. В какви срокове смятате,  че е възможно изграждането на байк-парк в Русе, подобно на скейт парка зад Дома на Културата?

Смятам, че за година и половина, до две е реално да се изгради.

 • 11. Как бихте оценили по десетобалната система социалната значимост на проблема с липсата на цялостна инфраструктура за велосипеден транспорт?

Около 6.

 • 12. Считате ли за целесъобразно изграждането на велоалеи, свързващи най-близките населени места с град Русе (Кулата, Басарбово, ДЗС, Образцов чифлик, Липник, Николово, Мартен)?

Да, даже е наложително. Има го в предизборната ми програма./ Прилагам ви я в прикачения файл/

 • 13. Какви мерки бихте предприели за обезпечаване на преминаването на транс-европейския Дунавски веломаршрут Евро Вело 6 през град Русе?

Трудно ми е да отговоря. Не съм запознат, какъв точно е ангажимента на общината и какви средства има планувани в бюджета.

 • 14. Бихте ли работили за каузата “Русе – велосипедната столица на долен Дунав”?

Да бих работил, тъй като и аз съм запален велосипедист, но спрях да карам, защото стана натоварено движението и опасно според мен.

Миро СтанчевНяма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: