Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

До директори на училища в град Русе
До директора на отдел „Образование, младежки дейности и спорт”

П О К А Н А

От Сдружение “Вело-Русе”, Булстат: 176091815,
регистрирано по дело № 24/2011 от 27.05.2011г в окръжен съд Русе,
със седалище в гр. Русе, ул. “Юндола” №2

представлявано от Кольо Иванов Пазарджиев

изх.№ 17/ 09.05.2012г.

Уважаеми ръководители на учебни заведения,

През месец май в целия свят се отбелязва ден (или дори седмица) посветен на придвижването до работа и училище с велосипед. На 15 май 2012 сдружение “Вело-Русе” инициира включването на град Русе за първи път в тази международна проява – “Ден за ходене на работа и училище с велосипед”. С настоящето писмо желаем да Ви призовем за активно участие в разпространението на този екологичен, икономичен, здравословен и модерен начин на придвижване в градска среда.

Като ръководител на институция, която има ключова роля в обучението на бъдещи активни граждани, Вие бихте могли да информирате Вашите служители и ученици за световната инициатива и при интерес от тяхна страна, да ги стимулирате морално да участват като поне за един ден – 15 май – не използват автомобилите си (или авто-услугите на техните родители), а изберат своя велосипед за придвижване до работното и учебно място. Училището, което прояви най-голяма активност, ще получи нашата специална награда – монтиране на удобна метална стоянка за велосипеди до своя вход. За да докажете активността си, моля, изпратете на info@velo-ruse.eu снимки от оставените пред входа на училището велосипеди на деца и служители, които да позволяват преброяването на екологичните превозни средства.

Друг начин по който може да се включите към велосипедния празник, е да призовете и участвате редом с Вашите служители и ученици в голямото майско велосипедно шествие по повод “Ден за ходене на работа и училище с велосипед”. Шествието ще започне в 17,45 ч на 15 май и ще мине по маршрут: Сборен пунк – пл. Свобода; ул. Александровска в посока Младежки парк; велосипедна алея в Младежки парк; ул. Тулча; кръстовище Олимп; бул. Липник в посока център; бул. Генерал Скобелев; бул. Борисова в посока пл. Свобода.

Повече информация можете да намерите на нашия сайт http://velo-ruse.eu/ .

Очакваме Ви на 15-ти май!

гр. Русе,
09.05.2012г.

С уважение,
инж. Кольо ПазарджиевНяма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: