Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

“Разработване на план за велосипедна мрежа”
част от проекта за Интегриран градски транспорт

Велоплан 2014

В рамките на проекта за Интегриран градски транспорт на Община Русе се извършва  “Разработване на план за велосипедна мрежа” от  “ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ” ООД, фирма с опит в изграждането и проектирането на велоалеи. В екипа разработващ плана бяха поканени за участие и експерти от Вело-Русе, както и такива от партньорското ни сдружение Велоеволюция. В продължение на няколко месеца беше направена пълна ревизия на предложения през 2011 година Велосипеден план на град Русе, бяха съобразени новите градоустройствени планови схеми (ИГТ, ИПГВР и др.) и бяха отчетени промените в подробните устройствени планове(ПУП) на града. След редица експертни срещи достигнахме до задоволителен вариант на Велоплан 2014, който да подложим на широко обсъждане и публични дискусии от гражданите на Русе.

Как да участвам в процеса?

Всички желаещи да коментират велосипедния план и да участват в процеса motorcycle fairings,на прецизиране на мрежата от велоалеи могат да направят това чрез 3 (три) прости стъпки:

Стъпка 1 – Анкетата

Изключително важна стъпка (ако вече не сте я направили) е попълването на анкетата “С велосипед в Русе” . Резултатът от нея ще ни даде систематизирана информация за използваемостта на велосипед в Русе и акцентите върху, yamaha r6 fairings,които следва да се работи за подобряването на градската среда за велосипедисти.

Стъпка 2 – Картата

Разгледайте прикачените файлове в края на тази страница. Отделно може да ползвате и интерактивната ни  карта за Велоплан 2014, която позволява лесно и удобно коментиране. Примерните профили на улиците от главната велосипедна мрежа може да намерите обединени в галерия.

Стъпка 3 – Искам да помагам

Велосипедният план е съществена, но малка, начална крачка към изграждането на безопасна среда за предвижване с велосипед в Русе. Ако имате енергия/време/желание да подпомогнете процеса може да станете доброволец към сдружение Вело-Русе.
,Попълнете кратката форма за връзка и ние ще се свържем с Вас!

 

Допълнителна информация:

Карти в JPG формат

 

Велоплан 2014: Предварителен обхват на теоретичната велосипедна мрежа

Велоплан 2014: Предварителен обхват на теоретичната велосипедна мрежа

Предварителна план-схема на велосипедната мрежа.

Предварителна план-схема на велосипедната мрежа.

 

Велосипеден план 2014 (юни).

Велосипеден план 2014 (юни) – Първостепенна и второстепенна велосипедна мрежа, веломаршрути.

Видове велосипедни алеи: двупосочни велоалея , дойка еднопоцочни, едностранно двупосочни, споделени улици

Видове велосипедни алеи:
двупосочни велоалея , дойка еднопоцочни, едностранно двупосочни, споделени улици

Зони с ограничение на скоростта на автомобилното движение на 30км/ч

Зони с ограничение на скоростта на автомобилното движение на 30км/ч

Атрактори ( места, които са естествен притегател за хората) във Велоплан 2014

Атрактори ( места, които са естествен притегател за хората) във Велоплан 2014Тази страница за последно е обновена на: 2019.07.30

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: