2013
05.20

Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Сдружение Вело-Русе предлага включването на Велоплан в заданието за Общ устройствен план(ОУП) на Община Русе

 

Както може би по-любопитните от вас знаят, в сряда 22.05.2013 Общинския съвет на Община Русе ще гласува задание за Общ устройствен план(ОУП) на Община Русе. Тъй като ОУП е основополагащ документ, който задава насоките за развитие на общината, сметнахме че е задължително в транспортно комуникационната му схема да се включи и велосипедното движение.

За съжаление, когато е изготвян ОУП на град Русе тази възможност е пропусната, но ОУП на цялата община може да попълни тази липса поне що се отнася до извънградските велосипедни маршрути. Така например в този нов документ може да залегне велоалея по направлението Русе-Николово, за която сдружение Вело-Русе събира подписи.  Друга възможна дестинация, която следва да бъде отразена в ОУП е Русе-Мартен, велотрасе което областната управа започна да възстановява през есента на миналата година.

Разбира се с тези два примера съвсем не се изчерпват възможните велосипедни трасета и именно един цялостен велоплан на Община Русе би могъл да зададе рамка за развитие подхождаща на град кандидат за Европейска столица на културата 2019г.

Ето тук може  да намерите пълния текст на предложението.

  1. Какви са резултатите от гласуването на заданието?

  2. Оказа се че го имало в заданието, само че електронно нямаше как да се доберем до заветната страница 37 в която зам. кмета Димитър Наков твърди, че го има.

Твоя коментар: