2012
06.20

Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Вело-Русе отново предлага публикуване в Интернет на протоколите от постоянните комисии на ОС Русе

 

Историята…

След като на своето трето заседание от 15.12.2011г. Общинския съвет мълчаливо отхвърли част от предложените от Вело-Русе промени, решихме да използваме повторното разглеждане на “Правилника за организацията и дейността на ОбС и взаимодействията му с общинската администрация” този четвъртък(21.06.2012г.) и да предложим отново част от текстовете.

 

Удавете ги в мълчание

Както може да видите от извадката от протокола на третото заседание,  без аргументи и с мълчалив отказ от заемане на позиция(гласуване въздържали се), мнозинството практически задуши тези промени. Водени именно от желанието си да получим обосновка, какво всъщност притеснява нашите избраници с интерес ще следим предстоящото гласуване.

 

По-голяма прозрачност

Предложените от нас текстове всъщност са изцяло технически. Едната поправка(чл. 51) предвижда публикуване в мрежата на на протоколите от постоянните комисии към ОбС Русе, които така или иначе се изготвят в електронен вариант и не би следвало да е особен проблем тяхното качване в Интернет. Другите две поправки(чл. 45 и чл. 97) са свързани с прецизиране на срокове за предварително оповестяване на гражданите онлайн чрез страницата на ОбС Русе, което и в момента е действаща практика.

 

Резултатът

Как ще гласуват общинските съветници ще разберем в четвъртък, към края на заседанието.

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: