2013
03.21

Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Вело-Русе инициира подписка и шествие за велоалея от Русе до лесопарк “Липник”

Студът няма да ни изплаши

Първа пролет

По повод настъпването на първа пролет (което по-скоро ни напомни за студа през зимата) Вело-Русе организира началото на подписка в подкрепа на изграждането на велоалея в тази посока, велопоход и почистване на Текето.

 

Подписка за велоалея от Русе до лесопарк “Липник” 

Онлайн анкетата, която организирахме последната 1 година недвусмислено показа, че дестинацията лесопарк “Липник” е една от най-любимите посоки за краткотраен отдих на русенци. Много граждани използват велосипеди за придвижване до лесопарка, но предвид натовареността и особенността на пътя това е свързано със сериозен риск за живота и здравето им. Затова считаме, че изграждане на физически отделена велосипедна алея трябва да е приоритет в развитието на извънградската велосипедна инфраструктура на Община Русе. Още повече, това направление е естествено продължение на предвидената велосипедна алея по булевард “Липник”, част от втория етап на бъдещия проект за Интегриран градски транспорт.

За реализирането на тази идея решихме да използваме възможността, която ни дава чл. 46  от Закон за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, а именно организирането на инициативен комитет за събиране на подписи и внасяне на предложение до Общинския Съвет. Хубавото на тази процедура е, че тя задължава общинския съвет да разгледа и гласува предложението на гражданите в рамките на 1 месец от внасянето на подписката!

И така на 23.03.2013г (събота) от 09:45 до 10:15 призоваваме всички граждани желаещи да подкрепят инициирането на подписката да дойдат на площада пред Пантеона на възрожденците в Русе.

Освен в момента на иницииране на 23.03. ще събираме подписи чрез различни кампании до 23.05. когато ще внесем и самото предложение за велоалея до Общински съвет на Община Русе.

Велошествие до лесопарк “Липник”

След краткото инициативно събрание за подписка, ще потеглим на велосипедно шествие към лесопарка по следния маршрут:

  • Начален пункт – площад пред Пантеон на възрожденците
  • Бул. “Цар Освободител” в посока кръговото движение
  • Бул. “Липник” в посока с.Николово
  • пътя Русе-Николово
  • лесопарк Липник

 

Пролетно почистване на лесопарк “Липник”

След като се насладим на велопрехода в Текето ще се срещнем с кмета на с. Николово Марийка Генова и заедно ще проведем пролетно почистване около обръщалото при двете чешми. Там официално ще запознаем госпожа Генова с инициативата за велосипедна алея до с. Николово.

 

 

 

 

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: