2012
12.17

Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Вело-Русе участва активно в общественото обсъждане на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР)

 

На 14 и 15.12.2012  в Пленарна зала, Община Русе съвместно с проектантския екип от обединението “ИПГВР 2020+” направи  допълнително обществено обсъждания за трите зони на въздействие по проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Русе” (ИПГВР). В пълен синхрон с нашето участие на първото обществено запознаване с проекта преди месец, отново поставихме на дневен ред важността на велосипедната инфраструктура. Включването на един или друг проект в концепцията на ИПГВР сега е от изключителна важност, тъй като този интегриран план задава рамките на бъдещото финансиране по наследника на ОПРР за следващия програмен период. Както сами може да видите в документите велосипедните алеи в Русе вече са неизменна част, както в зона „А” (Централна градска част) така и зона „Б” (жк „Родина” 1-4) – един малък успех, който показва, че е имало смисъл от дейното ни участие предния път:)!

Интересно е да се отбележи липсата на Европейски велосипеден коридор Евро-Вело 6 в презентацията на многото политики, на които се основава проекта, пропуск,  на който председателя на Вело-Русе, Кольо Пазарджиев, обърна сериозно внимание и беше радушно прието от проектантския екип.

В неформална обстановка след края на обсъждането, успяхме да обсъдим в малко по-големи детайли някой от интересуващите ни въпроси със специалистите от “ИПГВР 2020+” и общинската администрация и затвърдихме конструктивния си подкрепа към този важен за Русе проект.

Вело-Русе ще продължава да следи отблизо изпълнението на ИПГВР.  Пълният списък с документи по проекта ИПГВР(RAR, 110MB) може да намерите на сайта на Община Русе.

 

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: