2011
09.08

Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

“Алтернативно придвижване”

е мотото на “Европейска седмица на мобилността 2011”!

Всяка година в периода от 16 до 22 септември с в цяла Европа се провежда “Европейска седмица на мобилността”, кампания инициирана от Европейската комисия, за повишаване на информираността на гражданите за използването на обществен градски транспорт, придвижване с велосипед и ходене пеша като устойчиви мерки за развитие на градовете. Тази година мотото на събитието е “Алетернативно придвижване”.

Тази година в нашият град Сдружение Вело-Русе и Община Русе организират “Европейска седмица на мобилността 2011г.“. В рамките на инициативата ще се проведат редица събития сред които:

 •  “Ден без автомобили 2011” в централната част на града на 22.09.2011 (виж картата).
 • Голямо велосипедно шествие на 22.09.2011 .
За да бъде кампанията наистина ефективна и да достигне до максимален брой хора се обръщаме към всички организации, които припознават някоя от каузите на инициативата и като своя. Затова

каним съпричастните на идеята формални и неформални организации да се включат в провеждането на

“Еропейска Седмица на мобилността 2011” в град Русе.

Как може да се включите? Лесно :)! Ето някои предложения за събития, които можете да направите в периода от 16 до 22 септември:
 •  информационна кампания и проучване на обществено мнение за трафика;
 • обучения по поддръжка на велосипед, безопасно предвижване
 • информационни пунктове и дискусии
 • демонстрация на устойчиви горива, алтернативни превозни средства
 • екологични бизнес модели на транспортна тема
 • опазване на чистотата на въздуха и градската среда
 • обучения на деца
 • арт работилници
 • музикални и арт прояви
 • каквото забавно и интересно ви хрумне

Препоръчително е темата на вашата проява(инициатива) да е в рамките на тазгодишното мото “Алетернативно придвижване”, но не е задължително. Всички инициативи в насока градска мобилност са добре дошли.

Молим заинтересованите организации да се свържат с нас до 12.09.2011г.

Повече подробности в пълния текст на поканата.

Повече за Европейската седмица на мобилността:

Целта на Европейската седмица на мобилността е да се увеличи обществената осведоменост за нуждата от предприемане на устойчиви мерки за подобряване на качество на живот в градовете. Показва се на жителите важността от намаляване на колите като решение на множество възникнали проблеми. Намаляването на трафика води до по-чист въздух, по-малко шум и спокоен живот. Кампанията е насочена към общините и цели да симулира техните отговорности към гражданите и подобряването на условията на живот в градовете. Също така предоставя възможност на сдружения, организации и заинтересовани граждани да се включат и да обединят усилията си в превръщането града, който населяват в по-добро място за живеене.

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: