Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Открито писмо

Уважаеми кандидат-кметове,

    От името на сдружение Вело-Русе, чрез нашият сайт и страниците на вестник Утро, бихме искали да представим на Вашето внимание няколко въпроса, свързани с използването на велосипеда като транспортно средство на територията на общината. Надяваме се, че Вие и екипът от експерти, който сте сформирали, имате виждания по повдигнатите от нас проблеми и ще представите реалистични, компетентни и конкретни отговори на поставените въпроси.

    Очакваме да получим Вашите отговори до 16.10.2011г. на адрес гр. Русе, ул. “Юндола” №2, бл. 4., вх. 3, ет. 1  както и на нашия електронен адрес: ruse@velobg.org. На 17.10. позициите на всички отговорили кандидат-кметове ще бъдат публично оповестени на страниците на в. Утро и на сайта на сдружение Вело-Русе.

 

С уважение,

Кольо Пазарджиев

Председател на сдружение Вело-Русе


Въпроси към кандидат-кметовете на град Русе за позициите и ангажиментите им за развитието на велосипедния транспорт в града до края на мандата на следващия общински съвет

 1. Какъв минимален процент от годишния бюджет на Община Русе смятате, че трябва да се отделя за изграждане и поддръжка на велосипедна инфраструктура?
 2. Ще осигурите ли публикуването на протоколите от съвещанията на комисиите към Общинския съвет в Русе на неговата Интернет страница, каквато е практиката на МС и комисиите в Народното събрание?
 3. Какви действия и в какви срокове бихте предприели, за да се поставят велосипедни стоянки пред всички административни учреждения и училища на територията на община Русе?
 4. Бихте ли стимулирали и как използването на велосипеда като транспортно средство сред общинските служители?
 5. Ще актуализирате ли и в какви срокове нормативните документи необходими за развитието на велосипедната инфраструктура в Русе, каквито са общия устройствен план (ОУП),  генерален план за организация на движението в Русе (ГПОД),  план на комуникационно-транспортната система, наредби на общинския съвет и др.?
 6. Какви мерки за безопасност на велосипедистите на пътя (включително и на децата) смятате, че са необходими и могат да бъдат взети в град Русе.
 7. Какво е становището Ви за идеята за изграждане на големи паркинги за МПС извън централната част на Русе, каквато е практиката в различни европейски градове ?
 8. Бихте ли се ангажирали и в какви срокове с разширяване на зоната свободна от автомобилно движение в централната част на града?
 9. Бихте ли допуснали велосипедистите да минават с ниска, съобразена с пешеходците скорост по затворените в момента за движение пешеходни части от центъра?
 10. В какви срокове смятате,  че е възможно изграждането на байк-парк в Русе, подобно на скейт парка зад Дома на Културата?
 11. Как бихте оценили по десетобалната система социалната значимост на проблема с липсата на цялостна инфраструктура за велосипеден транспорт?
 12. Считате ли за целесъобразно изграждането на велоалеи, свъзващи най-близките населени места с град Русе (Кулата, Басарбово, ДЗС, Образцов чифлик, Липник, Николово, Мартен)?
 13. Какви мерки бихте предприели за обезпечаване на преминаването на транс-европейския Дунавски веломаршрут Евро Вело 6 през град Русе?
 14. Бихте ли работили за каузата “Русе – велосипедната столица на долен Дунав”?


Тази страница за последно е обновена на: 2011.10.18

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: