Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Предложение за велоалея Русе-лесопарк “Липник” до общинския съвет на Община Русе

Предложение за велоалея Русе – лесопарк “Липник” в PDF може да намерите тук.


До Общинския съвет

на Община Русе

 

Предложение

от инициативен комитет

за изграждане на велоалея град Русе – лесопарк “Липник”

На основание чл. 46 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление предоставяме на вниманието на Общинския съвет предложение за изграждане на велоалея от изхода на гр. Русе до лесопарк “Липник”.

Лесопарк “Липник” е любима дестинация за краткотраен отдих на русенци. Много граждани използват велосипеди за придвижване до лесопарка, но предвид натовареността и особеностите на пътя, това е свързано със сериозен риск за живота и здравето им. Наличието на велоалея по това направление би насърчило спорта, пълноценния отдих и екологичния транспорт и същевременно ще предотврати бъдещи пътни инциденти. Поради изброените причини считаме, че изграждането на безопасна велосипедна алея е приоритет в развитието на извънградската велосипедна инфраструктура на Община Русе. Настоящото предложение е в съответствие и с плана за велосипедна мрежа към проекта за Интегриран градски транспорт, като естествено продължение на бъдещата инфраструктура по булевард “Липник”.

Във връзка с това предлагаме на Общински съвет на Община Русе да вземе решение за изграждане на велосипедна алея Русе – Лесопарк “Липник” в следните срокове:

  • Изработване на Предпроектни проучвания с Техническо задание до декември 2013г.;
  • Технически инвестиционен проект до юни 2014г.;
  • Строителство от начало на 2015г.;
  • Реализиране на проекта до края на 2016г.

С уважение: Инициативен комитетТази страница за последно е обновена на: 2013.04.08

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: