2014
12.09

Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/mislide/public_html/velobg.org/ruse/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Сдружение Вело-Русе прави редица предложения към 12 проекта за престоящи реализация

На 02 и 03.12.2014г.  бяха проведени обществени обсъждания по обособени позиции 1 и 2 по проект “Техническа помощ в подкрепа на Община Русе за програмен период 2015-2020г”. След обстоен анализ на проектантските решения, решихме да напишем подробно становище към всички проекти.

Следейки дейността на Община Русе, вече повече  от 4 години, може да заявим, че нашите усилия започват да дават плодове – в сравнително начален етап гражданското общество има достъп до плановете на предстоящите реконструкции. В повечето  проекти в зони, където се предвиждат велоалеи в  План за велосипедна мрежа на град Русе, такива са отразени.

Все още, обаче, предлаганата велосипедна инфраструктура на места не отговаря на минималните изисквания за размери записани в Наредба № 2 от 29 юни 2004 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии. В отделни случаи предложените от авторите решения крият рискове за велосипедистите. Вярваме обаче, че с течение на времето ще се подобри знанието как да се проектират качествени велосипедни алеи.

Ето я и пълната версия на становището по проекта  “Техническа помощ в подкрепа на Община Русе за програмен период 2015-2020г”.

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: